HomeHOME  

Groene Thee

Bestellen via KruidShop.nl  >>>

De blaadjes van de groene thee moeten direct na de oogst verwerkt worden.
Volgens de Japanse methode ('hightech') worden de blaadjes met kokende waterdamp geblancheerd.
Zo worden de enzymen, die de oxidatie teweegbrengen, vernietigd, waardoor de blaadjes groen blijven en de waardevolle stoffen (vitaminen, sporenelementen en mineralen) in hoge mate behouden blijven.
Volgens de Chinese methode worden de blaadjes boven een zeer heet vuur in droge pannen of ketels sterk verhit.
Daarna volgt, afhankelijk van de soort, de herkomst en de kwaliteit, verdere verwerking, die deels in de rolmachine, deels in hete ketels plaatsvindt.
Doordat het soepele groene blad niet zo snel breekt, kost het zeven na het drogen niet veel tijd.

Groene thee informatie:
Pekoe
Dragon
Gunpowder

Sencha
Gyokuro Sencha
Chun Mee
Lung Ching
Yunnan
Bancha
Matcha
Pekoe
Dragon
Gunpowder
 


 

 




Bijgewerkt tot: 01 oktober 2013