HomeHOME  

Lapacho thee  

Lapacho (Schat van de indianen).
Thee uit de licht tot donkerbruine bast van de in Zuidamerica groeiende Lapachobomen (Tabeuia avallanedoe).
De bomen ondergaan geen schade wanneer de bast wordt verwijderd.
De bast groeit relatief snel weer aan.
Het waterextract van de bast werd voor eeuwen terug gebruikt voor natuurlijk genezen en later maakte de Indianen in Paraguay, Peru en Bolivia tea van de bast van de Lapacho om te drinken voor plezier en om te helen.
De boom is een waardevol timmerhout in het Andes gebergte.
De boom bereikt in het Andes een leeftijd tot wel 700 jaar.
De opgiet is smaakvol en zeer aangenaam.
De thee kan ook in de avond gedronken worden.
Ze heeft een typisch fijn aroma en bevordert het welbevinden.

De bijzondere kunst der bereiding: 3 gram per kopje thee doseren in pot en met kokend water overgieten, 5 minuten laten koken, daarna 10 minuten laten trekken.

 

 


 

Lapacho-boom

 




Bijgewerkt tot: 01 oktober 2013