HomeHOME  

Groene thee en zwarte thee, wat is het verschil?

Het kleurverschil tussen groene en zwarte thee komt door het fermentatieproces, dit is het roesten/oxideren, het toevoegen van zuurstof aan het geplukte blad.

Groene Thee
Groene thee blijft groen want dit is het ongefermenteerde blad van de Cameliaplant.
Groene thee heeft de meest natuurlijke smaak, het blad wordt geplukt en meteen kort gestoomd om het fermentatieproces te stoppen, en daarna vaak gerold of gedraaid, gebroken of gemalen.
Meer groene thee >>>

Zwarte Thee
Zwarte thee is het gefermenteerde blad van dezelfde cameliaplant.
Na de pluk wordt het blad gekneusd en uitgespreid in de zon of gedroogd in een droger om er al kerend veel zuurstof aan toe te voegen die het blad dan van oranje tot diepbruin tot zwart kleurt al naar gelang er zuurstof bij mag.
Daarna wordt het blad gestoomd en gedraaid, soms gebroken, soms gemalen.
Meer zwarte thee >>>

Oolong Thee
Oolong thee zit tussen groene en zwarte thee in en is dus halfgefermenteerd.
Het ondergaat verder dezelfde nabewerkingen.
Meer Oolong thee >>>

Er zijn dus in de basis maar drie soorten thee: Groen, Oolong en Zwart.

 



Bijgewerkt tot: 01 oktober 2013