HomeHOME  

Los versus zakje
Waarom ook alweer losse thee in plaats van zakjes ?

Losse Thee
Theeblaadjes zijn vele malen gezonder dan het gruis in zakjes.
Theeblaadjes zijn geplukt en stofthee is afval van de rolmachines.
Theeblaadjes van losse thee zijn rijk voorzien van de voor ons lichaam weldadige stoffen als anti-oxydanten, vitaminen, sporenelementen, fluor, flavonoiden, en nog meer werkzame stoffen die een positieve invloed hebben op uw gezondheid.
Losse blaadjes thee hebben meer smaak, zijn gevarieerder qua samenstelling en seizoen, en per theesoort wezenlijk anders van smaak.
De keuze in losse theesoorten is bovendien 100-en malen groter en sinds internet ook gemakkelijk te verkrijgen.
En wat veel mensen niet weten theeblaadjes zijn gewoon eetbaar.
Chinezen gebruiken vaak theeblaadjes (van groene thee) als een gezonde groente in de rijst of in roerei, en in Taiwan, Thailand en Japan bakken ze zoete koekjes met een vulling van theeblaadjes als plaatselijke lekkernij.
De thee die ze er eerst van gezet hebben drinken ze er lekker bij op.

Stofthee
De zakjesthee is stofthee en die staat meestal helemaal onderaan de kwaliteitsladder omdat deze thee erop gericht is om onder alle omstandigheden snel veel kleur en weinig smaak af te geven en bovendien in 99% van de gevallen dusdanig gemelangeerd is om altijd dezelfde smaakbeleving teweeg te brengen.
Een snel kopje thee met een constante smaak dus.
Theeliefhebbers scharen theezakjes derhalve onder de watertomaten en legbatterijkippen en andere onechte producten die nog maar een slap aftreksel zijn van wat het produkt oorspronkelijk waard was.

 

 





Bijgewerkt tot: 01 oktober 2013