HomeHOME  

Honing  


Honing ontstaat uit de nectar die de bijen uit de bloemen hebben gehaald.
Als zij het watergehalte uit de nectar door diverse technieken hebben teruggebracht tot 15 a 20 %, ontstaat de honing zoals U deze kent uit aankoop in de winkel of bij de imker bij U in de buurt.
Voor de mens is deze dan geschikt voor de consumptie en voor de honingbij is deze dan geschikt om in de winter gebruikt te worden als voedsel om te overleven.
Honing is een voedingsstof die diverse gunstige bestanddelen bevat.
Naast deze gunstige stoffen bevat honing ook vruchtensuiker ( fructose ) 38,2 %, druivensuiker (glucose) 31,3 %, meervoudige suikers (polysachariden) 10,1 % en overige stoffen (3,2%) Deze overige stoffen zijn: enzymen, vitaminen, mineralen, aminozuren en aromastoffen.
Honing is een hoogwaardig voedsel en bevordert de gezondheid.

Gebruiksadvies:
Omdat de gunstige bestanddelen in honing boven de 38 graden Celsius hun werkzaamheid verliezen, is het aan te bevelen om deze in lauwe thee of melk te gebruiken.
Of neem een of meerdere malen per dag een theelepel en wacht enkele tellen met doorslikken.
De werkzame delen worden dan door de papillen in uw tong opgenomen.
Omdat honing van nature kristalliseert kunt U deze weer vloeibaar maken in een pannetje met water wat verhit is tot maximaal 38 graden Celsius.
De honing kan daarna weer in de thee, lekker op de boterham worden gesmeerd of in de yoghurt worden gebruikt.

Meer produkten van de honingbij:

Honing
Propolis
Koninginnegelei, Bijenwas, Stuifmeel

 

 


 



Bijgewerkt tot: 01 oktober 2013