HomeHOME  

Zwarte Thee

 

De geoogste blaadjes worden in de fabriek gedurende 10-12 uur in een verwelktrog gelegd.
Hier verliest de thee een derde van zijn vocht, waarna de blaadjes leerachtig en slap worden.
Daarna worden de blaadjes in een rolmachine onder lichte druk tussen twee platen gedraaid, waardoor de bladcellen worden opengebroken en delen van de celsappen vrijkomen. Zo kan de zuurstof zich met de sappen verbinden en vindt er fermentatie plaats: de blaadjes kleuren koperkleurig en smaak- en kleurstoffen worden geactiveerd. Hierbij ontstaan ook de verschillende bladgroottes.
Nu worden de blaadjes maximaal 2,5 uur in een koude, vochtige ruimte gelegd totdat de oxidatie de gewenste graad heeft bereikt.
Al naar gelang de graad wordt de kleur donkerder en de smaak minder verfijnd. Daarna wordt de thee in de oven met hete lucht gedroogd en verlaat hij de oven als ongesorteerde zwarte thee.
In schudzeven worden de verschillende bladgroottes (blad-grades) gezeefd en ten slotte wordt de thee verpakt.

Zwarte thee informatie:
Assam
Ceylon
Yunnan
Keemun
China OP
Darjeeling
Pu-Erh
Java
Kenia
Nepal
Nilgiri
 


Bijgewerkt tot: 01 oktober 2013